ساخت بازی دو بعدی با استفاده از Unreal Engine
برای ساخت بازی های دو بعدی دو راهکار استاندارد وجود دارد:
استفاده از Sprite و Render 2D :
در این شیوه Asset های گرافیکی صرفاً تصاویر دو بعدی هستند ( تصویر 1 ) که در صورت نیاز به صورت انیمیشن پیش ساخته و یا انیمیشن Realtime در موتور دو بعدی Render می شن. موتور دو بعدی لزوماً از API موتور سه بعدی استفاده نمی کند و ممکن هم هست بکند.
تصویر 1 : تکه ای کوچک از Sprite Sheet بازی Braid
به نظر بنده این شیوه هر چند که طرفداران پر و پا قرصی دارد ( از جمله خود من ) اما لازمه یک بازی خوب نیست. این شیوه هر چند قدیمی و سنتی است اما همچنان در بسیاری از بازیهای روز دنیا که اتفاقاً بسیار محبوب هم هستند مورد استفاده قرار می گیرد.
ممکن است منابع هنری یک بازی دو بعدی با استفاده از Pixel Animation کمتر و استفاده از Vector Animation بجای Pixel Animation ایجاد شود. این شیوه در بازی هایی نظیر Shank و World Of Goo قابل مشاهده است.
این شیوه با استفاده از Paper 2D در Unreal Engine قابل پیاده سازی می باشد که ما کمتر به آن توجه خواهیم کرد.
استفاده از 3D Asset ( نمای 2.5D ) :
شیوه دیگری برای ساخت بازی های دو بعدی، استفاده از Asset های سه بعدی ( بجای تصاویر دو بعدی ) است. در این شیوه دوربین به شکل Perpective یا Orthographic در یک زاویه خاص قرار می گیرد و حس دو بعدی بودن به به بازی می دهد. همچنین تمامی Asset هایی که جنس دو بعدی دارند ( تصویر هستند ) مثل Background ، خورشید، کوه و ... بر روی Plane های سه بعدی ترسیم می شوند.
در این شیوه با قفل کردن فیزیک بر روی دو بعد، امکان اجرای انواع بازی وجود دارد. این شیوه نسبت به شیوه سنتی، دارای محاسن بسیار بیشتری است از جمله:
- استفاده از موتورهای فیزیک سه بعدی برای اجرای فیزیک دو بعدی
- استفاده از Shader ها برای رندر دو بعدی
- استفاده از امکانات Animation سه بعدی برای انیمیشن دو بعدی
- امکان استفاده از اشیاء سه بعدی
- عدم نیاز به ساخت انیمیشن های Bitmap ـی
- اجرای انیمیشن ها با سرعت حتی بالاتر از 60 FPS بدون افزایش حجم بازی
- امکان اپتیمایز کردن Game در سیستم های مختلف
- امکان استفاده از افکت های گرافیک سه بعدی و پارتیکل سه بعدی در فضای دو بعدی
- و بسیاری دیگر که قابل ذکر نیست...
در این شرایط قطعاً این شیوه بهترین گزینه برای تولید بازیهای دو بعدی خواهد بود و ساخت تصاویر گرافیکی ( Sprite Sheet ها ) به یک نوستالژی تبدیل می شود.
یکی از بهترین نمونه های این نوع نما، بازی Ori هست که علاوه بر استفاده از مدل های سه بعدی بسیار زیبا و از است های گرافیک دو بعدی ( تصویر ) برای پشت زمینه ها استفاده می کند که با بالاترین کیفیت هنری ایجاد شده.
بازی Inside و مشابه آن Limbo از همین تکنیک استفاده کرده اما دوربین به گونه ای قرار گرفته و حرکت می کند که بازی سه بعدی تر به نظر می رسد هر چند جزو نمای 2.5D محسوب می شود.
تمام مطالبی که در تولید منابع هنری سه بعدی، بازی سه بعدی، Blueprint ، Material و هر آن چیزی که در دوره آموزش بازی سازی مطرح می شود ، برای ساخت بازی های دو بعدی از این دسته کاربرد دارد ( بدون کوچکترین تغییری ) و خروجی گرفتن از این نوع بازیهای دو بعدی به مراتب ساده تر ، منطقی تر و جذاب تر خواهد بود.
















سلام استاد خسته نباشید
میخواستم بدونم آیا با unreal engine میشه \رداخت درون برنامه ای مثل بازار رو هم اضافه کرد یا خیر؟ با تشکر
پاسخگویی و مشاهده پاسخ های این سوال تنها برای اعضای ویژه سایت امکان پذیر است .
چنانچه تمایل دارید به همه بخش ها دسترسی داشته باشید میتوانید از این بخش لایسنس این آموزش را خریداری نمایید .