در خصوص شروع بازی سازی راهنمایی بفرمائید
برای بازی نویسی در اندروید
- از کجا شروع کنم؟
- به چه منابع مطالعاتی نیاز دارم؟
- چقدر طول می کشد که یک بازی بنویسم؟
- آیا شما آموزش می دهید؟
بازی سازی کلاً بسیار پیچیده است و قابل مقایسه با نرم افزار نویسی نیست.
دانشی که در بازی سازی نیاز است، ده ها برابر دانشی است که در نرم افزار نویسی مورد نیاز است. علاوه بر اینکه باید بر نرم افزار نویسی مسلط باشید باید دید مناسبی در خصوص منابع هنری ( دو بعدی یا سه بعدی ) ، هوش مصنوعی، فیزیک، پردازش گرافیک، راه کار های انیمیشن و درونیابی، ریاضیات بسیار قوی و ... را بطور همزمان داشته باشید. پس:
پاسخ سئوال 1:
باید ابتدا نرم افزار نویسی را در حد معقول یاد بگیرید. دانستن بخش های شیءگرایی، همزمانی، الگوریتم نویسی از آموزشهای برنامه نویسی سایت ضروری است.
پاسخ شماره 2:
باید یا یک نفر به عنوان طراح بازی داشته باشید یا با بازی کردن بازیهای متعدد به ایده ای جذاب برای بازی خود دست یابید.
در حین طراحی بازی باید با مطالعه و تحقیق از نیازمندیهای ایده فوق آگاه شوید و هزینه حدودی آنرا از نظر زمانی و مالی برآورد کنید.
در حیطه هزینه های برآورد شده ( که معمولاً برای پروژه اول به اشتباه یک دهم زمان واقعی تولید است ) قدم بردارید که می توان به پیدا کردن نیروی هنری، برنامه نویس هوش مصنوعی و ... اشاره کرد.
اگر بخواهید هر کدام از فعالیت های تخصصی را خود بر عهده بگیرید، زمان بسیار زیادی را باید مطالعه کنید و پس از ماه ها تازه شروع به توسعه و تحقیق کنید و پس از ماه های ( یا شاید سالها ) انتظار داشته باشید اولین بازی شما قابل ارائه باشد.
ممکن است به توصیه دوستان شما، یک یا چند Engine بازی تأیید شود که معقولانه است، اما توجه داشته باشید که Engine بازی برای شما بازی نمی سازد بلکه شما باید از طرز کار پشت پرده آن نیز آگاه باشید.
پاسخ شماره 3:
بسته به بزرگی و نوع ایده شما دارد اما معمولاً برای بازیهای دو بعدی نظیر Angry Birds این زمان حدود 3 سال و برای بازیهای سه بعدی نظیر Need For Speed غیر قابل انجام است.
بازی های دو بعدی بسیار بسیار آسانتر و هزینه تولید آنها گاهاً یک صدم توسعه بازیهای سه بعدی است.
طراحی و برنامه نویسی موتور بازی های دو بعدی از نظر تجاری ممکن اما از طراحی و برنامه نویسی موتور بازیهای سه بعدی از نظر تجاری غیر ممکن است. پس پیشنهاد اول توسعه بازیهای دو بعدی است.
معمولاً در ساده ترین بازی دو بعدی حدود 3 نفر متخصص وجود دارند که به کار خود، خوب واقفند. اگر یک نفره می خواهید توسعه دهید و راه و روش را نمی شناسید، وقت خود را تلف نکنید چون نتیجه نخواهد داد و فقط تجربه شما محسوب می شود.
پاسخ شماره 4:
به امید خدا بله، سرفصل های آموزش بازی سازی پس از اتمام سرفصل های آموزش نرم افزار نویسی، بصورت کاملاً علمی، کاربردی و اصولی خدمت دوستان ارائه خواهد گردید.
آیا موتور بازی آماده برای اندروید مانند سیستم عامل های PC وجود دارد؟
با سلام
ممنون از توضیحات ولی جوابتون طوریه که ساختن بازی رو کاری بسیار سخت معرفی کردین و مثلا گفتین نیاز به ریاضیات بسیار قوی هست! البته من قبول دارم که آسون نیست ولی میخواستم بگم که نباید افراد علاقمند رو ترسوند. خیلی از ما کاربرد ریاضیات رو در زمان تحصیلمون زیاد جدی نگرفتیم و واسه همین در حد گذروندن اون درسشو خوندیم. حالا که یکی از کاربردهای ریاضیات و علوم مربوط به ریاضی برامون مشخصه و میدونیم که برای بازی سازی نیاز به ریاضی داریم میتونیم با علاقه بیشتری اونو یاد بگیریم و دوباره بریم سراغ ریاضی ، چون به صورت واقعی میتونیم فوایدش رو ببینیم.
به نظر من ما از نظر استعداد و هوش فرقی با بازی سازهای بزرگ نداریم و میتونیم حتی از اونها هم بهتر باشیم. امیدوارم که با همت و پشتکار به جایی که لایقشیم برسیم.
من پیشنهاد میکنم برای بازی سازی از دستورات ساده < استفاده کنیم <مثلا دستوراتی که باعث انتقال یک شی روی صفحه میشه <با اینها میشه بازی هایی خیلی ساده در اوج خلاقیت طراحی کرد <
و یا اینکه < چطور میشه یک محیط ساده بازی رو طراحی کنیم که مشخصات زیر رو داشته باشه <
طول و عرض محیط بازی بیشتر از اندازه دستگاه هست <
و با تغییر مکان یک شی متحرک < دیگر مکان هایی از محیط بازی وارد صفحه دستگاه میشه در حالی که از طرف دیگر هم صحنه بازی از صفحه دستگاه به خارج میره <
امید وارم منظورم رو رسونده باشم <
اما با این ها بازی هایی خیلی ساده در حد فلش میشه تولید کرد
یکی از مهمترین الگوریتم هایی که در بازی سازی مورد استفاده قرار میگیره، *A هست که احتمالاً دوستان رشته کامپیوتر حتماً تو درس های هوش مصنوعیشون داشتن. اما احتمالاً مثل ریاضیاتی که همه 100% تو دانشگاه می نزنیم! فقط تست رو خوب بلدیم ولی اگر یک خونه بدن بگن مساحتش رو بدست بیار، ضرب کردن هم یادمون میره :) بماند که من تست کنکور ریاضی 25% زدم!!! بازم بماند که حساب دیفرانسل و انتگرال، هندسه و جبر خطی، ریاضی برای آمار، آمار ریاضی رو همه از دم 20 شدم. حالا 20 درسته یا 25% نمی دونم!!!
اما سئوال:
1- اصلاً الگوریتم *A چی هست و باهاش میشه چی کارا کرد؟ ( من اگر بگم میشه باهاش هوش انسانی ایجاد کرد باورتون میشه؟ )
2- چرا *A مگه Decision Making و FSM و HFSM چشونه و *A چی داره که اونای دیگه ندارن؟
3- حالا که *A رو فهمیدید، یک پازل بکشید که توش یک سری خونه پر هست. یک آدمی می خواد از یه جای این پازل بره یه جای دیگه، کوتاهترین مسیر رو بهش نشون بدید.
با این حساب ، پرونده آموزش بازی سازی بسته شد. :)
راستی تازه این سئوال الگوریتم نویسی بازی بود، شانس آوردید نفرستادمتون دنبال 3D Studio Max و Texturing و Level Design و Material Rendering و Post Processing و Shader Programming و Scene Graph Management و Profiling و Physics و Animation و Realtime Animation و Inverse Kinematic و Scenario Design و Tools Programming و ... ( البته نترسید اینها برای 3D بودن ، برای 2D در زیر نوشته شده )
Sprite & Animation Frames و Transition Animation و Efficient Main Loop و Memory Management و OpenGL Rendering و Profiling و Scenario Design و Parallel Scrolling و Map و ...
خیلی از موارد هم فاکتور گرفته شد.
بسم الله ... وای عجب جای ترسناکی
بحث بحث بازی سازیه !!!
من به نظر همه شما دوستان و استاد احترام میذارم.
من بیشتر از 1 ساله که به طرف بازی سازی رفتم و اولین نتیجه کار خودمو که یک بازی 3 بعدی هست رو در بازار گذاشتم
دوستان میتونند به این صفحه مراجعه کنند و اگه خرید کردین نظرتون رو بدید و اگرم خرید نکردید نگاه به Screen shot هاش یا همون تصاویرش بکنید و نظرتون رو اینجا بگید
http://cafebazaar.ir/app/ir.amingames.ball.escape/?l=fa
تقریبا از صفر تا صد این بازی رو خودم ساختم و نوشتم
ولی هنوز اول راه دانش بازی سازی هستم
من با چندین نرم افزار و انجین برای بازی سازی کار کردم ولی تمرکز خروجی من روی اندروید بود و بالاخره انجین محبوب خودم که یونیتی Unity بود رو پیدا کردم.
از قابلیت های بالای این انجین Engine
پشتیبانی از سه زبان برنامه نویسی java و #C و Boo که (زبانی از خانواده زبان برنامه نویسی پایتون می باشد)
محیط ساخت بازی 3بعدی و 2بعدی , 3D و 2D
خروجی رو انواع پلتفروم های موجود بازار از جمله ios و Android و BlackBerry و Windows 8 و Xbox و PS و ...
و به نظر من محیطی گیرا و خوش دست.
حالا هرکی بخونه میگه یارو اومده واسه این انجین تبلیغ کنه، نکه حالا این شرکت Unity به ما خیلی لطف دارن و زدن ما رو Block کردن
یا علی
منتظران ظهور
خیلی عالی بود.
امیدوارم منم که اول راه هستم البته مقصر خودم بودم بتونم یه روزی مثل شما از اپلیکیشن نویسی قدم به دنیای بازی سازی بذارم.
در کل هر موقع آدمای موفق و پر تلاش رو میبینم کیف میکنم.
امیدوارم موفق باشید در این راه و خداوند یاور همه دوستان و منم باشه.
پاسخگویی و مشاهده پاسخ های این سوال تنها برای اعضای ویژه سایت امکان پذیر است .
چنانچه تمایل دارید به همه بخش ها دسترسی داشته باشید میتوانید از این بخش لایسنس این آموزش را خریداری نمایید .