آموزش های این وب سایت به صورت رایگان در دسترس است. اطلاعات بیشتر
بروز خطا
   [message]
اشتراک در سوال
رای ها
[dataList]

ایده پردازی کنیم !

Ghost  11 سال پیش  11 سال پیش
+10 0

سلام دوستان ! چند روزی هست توی سایت های ایرانی و خارجی خیلی درمورد ایده پردازی و اینا سرچ کردم و الان دوست دارم تجربیات این چند روز رو در اختیار شما بگذارم !

ایده پردازی یک اصل مهم برای ما برنامه نویس هاست ! برخی ها ذهنی پر از ایده دارند و برخی ها ذهنی خالی از ایده (مثل من ) :)

توجه شما رو به این مطالب جلب میکنم :

ایده چیست و چجوری ایده پردازی کنیم ؟

 ایده یک طرز تفکر قابل اجرا و منطقی و زیباست و زمانی که به یک طرح تبدیل میشه   اون طرح رو از سایرین متمایز میکنه و به خلق یک اثر جدید که شاید تا به حال فرد یا فراد دیگه ای به اون فکر نکردن انتها پیدا میکنه ! ایده ها در زمینه های مختلفی و در ابعاد متفاوتی وجود دارن  ! مثلا در طراحی اپلیکیشن ، استفاده از عناصر و اجسام واقعی در طرح ها میتونه یک ایده باشه و یا نوع چیدمان و یا حتی رنگ بندی میتونه یک ایده جدید باشه !

چجوری ایده خوب پیدا کنیم ؟

با دقت و متفاوت بین باشیم :

خوب دیدن نتایج خیلی خوبی رو رقم میزنه ! شاید براتون اتفاق افتاده باشه که هر روز یه مسیر رو برای رسیدن به منزل طی کنین و هر روز با یه سری چیزای تکراری رو به رو بشید ولی یک روزی که حالو حوای متفاوتی دارید با دقت بیشتری به جزئیات و اجسامی که در مسیر شما هستن نگاه میکنین و گاها با چیزای جدیدی رو به رو میشید و تعجب میکنین که چرا تا حالا این جزئیات رو ندیده بودید ! این نتیجه خوب و با دقت و یا متفاوت دیدن هست ! زمانی که نیاز به یک ایده دارید اطرافتون رو خیلی خوب و با دقت نگاه کنین و به جزئیات بیشتر از سایر اوقات دقت کنین چون احتمالا راه گشای شما در همین جزئیات هست که شاید تا به حال بهش فکر هم نکرده بودید ! مثلا به آموزشات استاد با دقت نگاه بکنید و در حین آموزشات از خودتون سوال کنید پس چرا این اینجوری شد ؟و سعی کنید به جواب برسید !

موارد مشابه رو برسی کنیم :

فرض کنین میخواید یک اپلیکیشن برای یک پزشک درست کنید ! خب ایده پردازی برای این موضوع مستلزم دیدن اپلیکین های پزشک های مختلف هست چون هم با درخواست ها و نیازهای مختلف پزشگان آشنا بشید و هم آنالیز خوبی روی رنگ بندی عمومی این نوع نرم افزار ها ، بخش بندی های عمومی این برنامه ها و … داشته باشید ! متاسفانه با توجه به اینکه ما ایرانی ها خیلی کمتر به ظاهر نرم افزار هامون اهمیت میدیم  نمیتونیم توی نرم افزا های ایرانی دنبال  ایده پردازی بگردیم پس بهتره به سراغ نرم افزارهای خارجی بریم چون بهترین گزینه هستند !

ایدمون به کپی پیست تبدیل نشه ؟

 

موارد بالا همه درست  ولی تا جایی که ایده پردازی به کپی کاری شبیه نشه ! ما میخوایم خلاقیت و نوآوری داشته باشیم نه اینکه از خلاقیت های دیگران کپی برداری کنیم ! ایده تا جایی ایده هست که نسبت به نمونه مشابه خودش زیبایی و کارایی بهتر و حرف تازه ای برای گفتن داشته باشه ! شاید خلف یک ایده جدید ساعت ها وقت شما رو بگیره ولی طراحی نرم افزار اینقدر جذاب و لذت بخش هست که ما بتونیم ساعت ها در اون به دنبال ایده باشیم و در نهایت نتیجه خوبی هم بگیریم و دیگران رو هم گفت زده کنیم !

چرا ایده زیادی نداریم و همش خودمون رو سرزنش میکنیم ؟ یکی از این دلایل این هست که برخی از ماها خودمون رو باور نداریم ! خودمون رو دسته کم گرفتیم و فکر میکنیم ایده های ناب فقط مال افردا برتر جهان هست ! مثل انیشتین :)

اگر به دنبال ایده ای عالی و جالب و ناب هستید پس باید تلاش کنید !یک ایده خوب نمیتواند در چند لحظه بوجود بیاید ! پس یک ایده جالب و ناب نیازمند زمان و درعین حال تلاش است ! برای همه امکان پذیر هست که مولد یک ایده ناب باشیم ! پس باید بدانیم که همه انسان ها میتوانند مولد یک ایده ناب باشند !

گسترش دادن افق دید خود :

فرض کنید میخواهیم یک ساختمان بسازیم ! ما برای ساختن این ساختمان مثلا نیازمند یک تن آجر هستیم ! ولی اگر به جای یک تن 200 کلیوگرم آجر موجود باشد آیا می شود آن ساختمان را تکمیل کرد ؟ تجربه مانند این آجر هاست ! اگر شما تجربه کمی داشته باشید نمیتوانید ایده خوبی هم داشته باشید ولی اگر باری از تجربه رو با خودتون حمل کنید 100 درصد ذهنی پر از ایده های ناب خواهید داشت ! حالا چجوری میتونیم تجربه کسب کنیم ؟

سفر کردن , رفتن به موزه ها, گوش دادن به موسیقی، شرکت در کارگاه های آموزشی، رفتن به کلاس ها، ذهن خود را به چالش بکشید، بازی فکری انجام دهید ،زبان انگلیسی را بیاموزید و... ! شما با انجام این کار ها میتوانید تجربه زیادی به دست آورید !

به دنبال اهداف مالی نباشیم :

تحقیقات محققان نشان داده که کار کردن به امید به دست آوردن پول خلاقیت انسان را خواهد گرفت!

به باور های دیگران بی توجه باشید :

آنچه افکار عمومی به شما می گوید ممکن است خیر خواهانه باشد اما خلاقیتی در آن نیست آن ها هیچ گاه راه حل جدید ارائه نمی دهند و مدام بر این باور اند که راه حل هایی قبلی باید اصلاح شود ! بی توجهی به آن ها شما را از انجام یک رفتار سنتی و تکراری دور خواهد کرد و شما راه حل جدید را پیدا خواهید کرد !

خلاقیت را در ذات خود پیدا کنید !

شما نیمتوانید برای یافتن ایده در گوگل سرچ کنید ! یا از دیگران بپرسید و از دیگران انتظار داشته باشید در یافتن ایده به شما کمک کنند !

<<<< شما برای یافتن ایده باید در وجودتان سرچ کنید ! نه در گوگل ! >>>>!

فکر کنید و فکرکنید و فکر کنید و حتی فکر کنید :)

شاید خیلی از ما در کودکی به خیال کردن عادت داشتیم ! اما پدر و مادر و اطرافیانمان با غیرواقعی دانستن آنها ما را به دنیای واقعیت‌ها دعوت کردند و خیال‌پردازی را کاری بیهوده و حتی ابلهانه خواندند ! اما واقعیت آن است که بسیاری از مخترعان با خیال‌پردازی بود که به ایدۀ جدید دست یافتند ! به نظر شما آیا برادران رایت زمانی که ایده‌شان را مطرح کردند با تمسخر مواجه نشدند؟ به نظر خیلی‌ها این اندیشۀ آنها خیالی خام بیش نبود اما الان چطور؟
پس از خیال کردن دست نکشید اما اندکی سُس واقعیت هم به آن اضافه کنید تا یکسره واقعیت یعنی مکان عملی کردن ایده‌تان را فراموش نکنید !

خلاق و نوآور باشید :


انسان‌ها تنوع‌طلب‌اند و از کنار امور عادی و معمولی راحت‌تر می‌گذرند تا از کنار پدیده یا کاری جدید ! شاید شما هم یکی از هزاران فردی باشید که وقتی از خانه بیرون می‌زنید به دلیل تکراری بودن محیط اطرافتان حتی نیم‌نگاهی هم به آنها نمی‌اندازید اما اگر بدون آنکه بدانید در مسیر شما تابلو جدیدی نصب گردد گلدان کوچکی گذاشته شود یا مغازۀ جدیدی باز شود تمام حواستان به آن جلب می‌شود  آن هم نه در همان روز بلکه برای چندین روز ! از نوآوری نترسید و نگویید چون در آن زمینه تنهایم نباید به آن وارد شوم ! بدانید که کار نوی شما توجه‌ها را به خود جلب می‌کند ! انسان‌های نوآور همیشه یک تنه به میدان آمده‌اند و از تنهایی و حتی مخالفت‌ها نترسیده‌اند !

ایده‌پردازی را محدود ندانید :


بسیاری از افراد فکر می‌کنند که ایده فقط مختص کارهایی است که جنبه فروشی دارد و به عبارتی بعد اقتصادی‌شان بسیار پررنگ است اما بدانید که در هر عرصه‌ای می‌شود ایده داشت ایده‌هایی به ظاهر کوچک و حتی بی‌اهمیت از نظر بسیاری از افراد !

شکست خوردن یک راه طلایی :)


تمام ایده‌هایی که به شکست می‌انجامند معبری برای رسیدن به آن تک ایده موفق هستند ! گاهی لازم است هزاران بار شکست بخورید تا بالاخره موفق شوید ! مهم نیست چند بار مرتکب اشتباه می‌شوید یا با چه سرعتی حرکت می‌کنید باز هم از خیلی از کسانی که اصلا سعی و تلاشی نمی‌کنند جلوتر هستید

از بازار ایده بگیریم :


یک ایده می‌تواند شکل تغییر یافته ایده دیگر باشد !
یک ایده ثابت شده را پیدا کنید و ببینید چگونه می‌توانید از آن در قالب و شکل دیگری بهره ببرید ! فرمولی را که به یک موقعیت خاص جواب می‌دهد برداشته و آن را در یک موقعیت دیگر مورد استفاده قرار دهید ! یا مثلا بهترین ایده‌های یک محصول را انتخاب کرده و آن را در ساخت محصول دیگری به کار ببرید !

قطعات لگو را در کنار هم قرار دهیم :
سازندگان اپلیکیشن های موفق فلش را اختراع نکرده‌اند ! خلق اینترنت یا قطعات دیگر رایانه نیز کار آنها نبوده است اما آنها با کنار هم گذاشتن تمام قطعات و امکانات موجود و ترکیب آنها به موفقیت دست یافته‌اند !

از سادگی تا پیچیدگی :

اپلیکیشن های ساده بسازید و به مرور پیچده اش کنید ! اگه در انجمن در قسمت تگ ها جستجو کنید و به قسمت برنامه های منتظر شده توسط کاربران برید می بینید کسایی که برنامه های ساده نوشتند الان خیلی موفق شده اند ! من یکی رو توی انجمن دیدم که یک نفر اولین برنامش صلوات شمار بود ولی الان خیلی پیشرفت کرده ! علت پیشرفتش این بود که از سادگی شروع کرد ! من خودم به شخصه امروز به این نتیجه رسیدم که برای هر بخش از آموزشات یه اپلیکیشن بنویسیم و بدیم بازار ! اینجوری راهی میشیم به دنیای پیچیدگی برنامه نویسی ! از کم شروع کنیم و به زیاد برسم !

بازم میگم نظر من اینکه اپلیکیشن های ساده بسازیم و اون ها رو توی بازار بگذاریم تا تشویق بشیم و به نظرات کاربران بد دهن در بازار اهمیت ندیم !

<<< اپلیکیشن ساده بسازیم و در نهایت به دنیای برنامه نویسی پیشرفته منتقل شویم >>>

به قول یکی از دوستان سنگ بزرگ نشانه نزدنه !

من همیشه برای کشف ایده از بازار کمک میگیرم ! الان ایده های زیادی دارم که نیازمند دانش بیشتر هست !

اینم یک ضرب المثل فوق العاده زیبا :

پروانه ای در چین با بال زدن میتواند طوفانی در نیویورک به راه اندازد !

به امید ایده های زیبا !

موفق باشید

+1 0
خوب بود. با یه قسمت حرف شما مخالفم! کاربران بازار بد دهن نیستند. برنامه هایی که دریافت میکنند طوریه که مجبور به بد دهنی میشن ! از قدیم گفتن تا نباشد چیزکی مردم نگویند فحش ها ! (11 سال پیش)
+1 0
ممنون دوست عزیز----فقط یه چیز بگم سعی کنید تا میتونید ایده بدید و اونا رو بنویسید و همیشه ایده هاتون رو کاملتر کنید---من این چند وقته خیلی تو فکرم و هی دارم به ایده های جدید فکر میکنمحدود4 یا 5 روز پیش بود توی خواب یه ایده باحال به ذهنم رسید شاید باورتون نشه توی خواب به خودم گفتم برم بنویسمش که از خواب بلند شدم دیدم ساعت 5 صبحه رفتم ایده رو نوشتم و بعدشم خوابیدم الانم چندتا شاخه بهش دادمه انشالله در اینده ببینیم موفق میشیم اجراشون کنیم یا نه (11 سال پیش)
0 0
@rayacoder : منم با حرف شما موافق ام ! برنامه های بد زیاد توی بازار هست ولی کاربران میتونند به جای نوشتن مثلا این جمله : اه اه این چی بود دیگه ! بازار از تو بعیده این کارا ! میتونند بنویسند برنامه خوبی بود ولی باگ هایی هم داشت و جا داره بهتر بشه ! این جمله یک حس خوبی رو توی توسعه دهنده بوجود میاره که اونو به سمت نوشتن برنامه های با کیفیت پیش میبره ! و اما @امیدوار باش : حرف شما هم کاملا صحیحه ! (11 سال پیش)
+1 0
ممنون بابت زحمتي كه كشيدي. من توي تاپيكم قدم به قدم با تازه كاران يه قسمتي دارم به نام ايده هاي بكر. نميدونم اين ايده ها چقدر بكره و آيا ارزش وقت گذاشتن روشون هست يا نه. ولي به شخصه جزو آرزوهام هست كه به حقيقت بپيوندند حالا يا توسط خودم و يا توسط كس ديگه. (11 سال پیش)
0 0
سلام دوست عزیز ! خواهش میکنم ! من درست منظورتون رو متوجه نشدم ولی اگه منظورتون اینکه میخواهید بدونید که تاپیک قدم به قدم با تازه کاران برای کابران مفید بود : برای من یکی مفید بود ! البته برخی مواردش رو بلدم بودم ولی خب چیزایی زیادی توش یاد گرفتم ! راستی دیگه چرا تاپیک رو آپدیت نمیکنی ؟ (11 سال پیش)
+1 0
بیشتر منظورم قسمت ایده هاش بود و چندتا ایده ای که توش لیست کرده بودم. در مورد بروزرسانی اش هم باید بگم که بمرور زمان چیز جدیدی دستگیرم بشه حتما توی اون تاپیک وارد میکنم. مثلا قسمت لیست سایتها رو نگاه کنید بمرور داره کامل تر میشه. (11 سال پیش)
 برای این سوال پاسخی وجود ندارد.

پاسخگویی و مشاهده پاسخ های این سوال تنها برای اعضای ویژه سایت امکان پذیر است .
چنانچه تمایل دارید به همه بخش ها دسترسی داشته باشید میتوانید از این بخش لایسنس این آموزش را خریداری نمایید .