تجربیات شخصی بنده در کافه بازار + درخصوص حجم نرم افزار چه برداشتی می کنید؟
با سلام
این تاپیک واسه چی ایجاد شده ؟
طی روزها و هفته های گذشته و قرار گیری 3 نرم افزار از من در صفحه اول بازار (رتبه اول پر فروش های هفته ، رتبه اول تازه های برتر رایگان و رتبه اول تازه های پرطرفدار فروشی) و با توجه به نرم افزار های گذشته من ، دوستان زیادی (چه از بچه های این انجمن و چه دوستانی که با این سایت آشنا نیستند) در خصوص نحوه کسب درآمد از کافه بازار سوالاتی داشتند ، عموما همه ی سوالات یکجور و یک شکل بود و اگه می خواستم به تک تک دوستان جواب بدم باید با هر کدوم از این عزیزان حدود 30 40 دقیقه صحبت می کردم و بعد از اتمام صحبت ، دوباره به یکی از دوستان همین اطلاعات رو بدم و دوباره 30 40 دقیقه صحبت کنم.
من هم با مشورت 4 5 تا از اعضای انجمن تصمیم گرفتم تاپیکی ایجاد کنم و داستان فعالیت خودم رو در کافه بازار از صفر توضیح بدم ، تا دوستانی که اولین برنامه هاشون رو در این مارکت قرار میدن بتونن از این تاپیک استفاده کنند.
با تشکر
حمید زمانی
با سلام
یه خاطره جالب : "اولین نرم افزاری که در کافه بازار آپلود کردم"
حدود یکی دو سال پیش بود که من اولین برنامم که یه ذکر شمار بود رو برای انتشار تو بازار آپلود کردم ، تیم بررسی بازار بعد از بررسی گفتن که نرم افزار صلاحیت انتشار نداره ، خداییش حق داشتن ، این اولین نرم افزاره من بود و واقعا ساده بود ، من به بازار ایمیل دادم که چیکار کنم تا نرم افزارم رو منتشر کنید ، یعنی شما کلا چه نرم افزار هایی رو تایید می کنید ؟ ، این خیلی برام مهم بود ، چون میترسیدم بازم یه نرم افزار آماده کنم ولی بازار ردش کنه ، جواب بازار به ایمیلم جالب بود ، کافه بازار گفت نرم افزار شما امکانات خاصی نداره یا سرگرمی ماندگاری نداره ، من مجدد یه ایمیل زدم که چیکار کنم تا این ها رو داشته باشه که به عنوان مثال افزودن امکان ذکر های روز رو پیشنهاد دادند.
بعد از این اتفاق من چی یاد گرفتم ؟
- بعد از این اتفاق متوجه شدم که کافه بازار همه چیو منتشر نمی کنه و برای انتشار نرم افزار یه حداقل هایی دارن که باید به اون حداقل ها توجه کنم.
- من در زمان آماده کردن این ذکر شمار فقط می خواستم یه نرم افزار تو بازار منتشر کنم ، واسه همین کیفیت رو فدای زمان کردم ، بعدش فهمیدم این کار اشتباهه
- و آخرین نکته هم یاد گرفتم که از این به بعد قبل از آپلود نرم افزار حداقل از خودم 2 تا سوال بپرسم :
- نرم افزار من چیکار می کنه ؟
- واسه ی چی کاربر باید نرم افزار من رو دانلود کنه ؟
موفق باشید
حمید زمانی
با سلام
یه خاطره جالب : "اولین نرم افزاری که در بازار به صورت پولی منتشر کردم + بازخورد"
حدود چند هفته بعد از بارگذاری نرم افزار ذکر شمار که مورد تایید بازار قرار نگرفت ، تصمیم گرفتم یه برنامه ی بهتر و کارآمد تر بزنم ، البته تا جایی که بتونم پیاده سازیش کنم و از توانم خارج نباشه ، بگذریم ، تصمیم گرفتم یک نرم افزار تحت عنوان "باهوش شو!" تولید کنم که بانکی از معما ها و چیستان ها باشه (خب به عنوان کار اول خیلی هم بد نبود) نرم افزار رو آماده کردم و برای بررسی در پنل کافه بازارم آپلود کردم ، این برنامه 3 بار توسط بازار رد شد که موضوع مورد بحث و راه حل رو در زیر عنوان می کنم که دوستانی که تا حالا نرم افزاری در بازار منتشر نکردند مطلع شوند.
مراحل بررسی نرم افزار :
1. من اون زمان با سایت آنکوکدر آشنا نشده بودم و طبق آموزش های یک سایت دیگه پیشرفته بودم و ظاهر برنامه شباهت زیادی با خروجی آموزش ها داشت ، در ضمن هرکی هم که این آموزش ها رو میدید مثله من حوصله ی تغییر دیزاین و.. رو نداشت و بازار پر شده بود از برنامه های یک شکل ، اولین باری که نرم افزار رو برای بررسی بارگذاری کردم بازار به این نکته گیر داد و گفت یا دیزاین برنامه رو عوض کن یا نرم افزار رو از حالت پولی به رایگان تغییر بده.
2. دومین باری که نرم افزار رو فرستادم گفت نرم افزار امکاناتی از قبیل اشتراک گذاری ، جستجو ، علاقه مندیها و... رو نداره ، بدون این امکانات نمی تونی نرم افزار رو به صورت پولی منتشر کنی.
3. سومین باری که نرم افزار رو فرستادم گفتن جستجو باید در تمام محتوا صورت بگیره نه فقط تو عنوان مطالب.
صف انتشار کافه بازار :
اون موقع ها بازار چیزی به اسم صف انتشار داشت ، به این صورت که نرم افزار های تایید شده تو صف انتشار قرار می گرفتن و هر وقت نوبتشون میشد منتشر میشدن ، حالا می تونست نوبت یه نرم افزار 2 شب باشه ، می تونست 8 شب باشه.
من مشکلات رو حل کردم و فرستادم و تایید شد و نرم افزار تو صف انتشار قرار گرفت و بعد از یک و نیم روز نرم افزار در ساعت 4-5 بعد از ظهر منتشر شد ، در اولین ساعات انتشار هم یه بنده خدایی زنگ زد و گفت که این نرم افزار رو با بیسیک فور اندروید نوشتی یا اکلیپس.
میزان درآمد :
این نرم افزار حدود 200.000 تومان درآمد زایی داشت ، این اولین تجربه من بود ، اگه تجربه بیشتری داشتم شاید از همین نرم افزار حدود 10.000.000 تومان درآمد کسب میکردم ، اما اون موقع از یه چیزایی سر در نمی آوردم و فقط نرم افزار رو منتشر می کدم و کاری به باقی قضایا نداشتم.
یه موضوع نا مرتبط :
حدود 20 روز بعد از انتشار این نرم افزار فردی با بنده تماس گرفت و گفت من برای برنامه ی شما تو آپارات و فیسبوک نتبلیغ می کنم و شما هم یه درصدی از فروش نرم افزار رو به من بدین ، من با ایشون صحبت کردم و گفتم چرا می خوای درآمدت رو به من وابسته کنی؟ گفتم می تونی خودت برنامه نویسی رو شروع کنی و خودت کسب درآمد کنی و سایت آنکوکدر رو به عنوان بهترین مرجع یادگیری برنامه نویسی اندروید بهش معرفی کردم ، در حال حاظر ایشون جزو 15 کاربر برتر این سایت هستند و حدود چند ماه پیش یک ننرم افزار از ایشون در صفحه اول بازار دیدم.
نتیجه گیری :
شما هم اگه تازه و از صفر شروع کردین حتما می تونید درآمد خوبی از راه کسب کنید (درست مثلی فردی که در بالا به ایشون اشاره کردم).
اگه تا حالا با بازار کار نکردین ، با خوندن این متن حداقل های بازار رو متوجه شدین.
موفق باشید
حمید زمانی
با سلام
آشنایی با نحوه نام گذاری نرم افزار برای انتشار در کافه بازار
اسم نرم افزارم رو چی بذارم ؟
اصلا اسم تاثیری تو فروش داره ؟
مگه اسم انتخاب کردن هم قائده و قانون داره ؟
حالا اگه من همینجوری بدون توجه به جو حاکم رو کافه بازار یه اسم واسه برنامم انتخاب کنم چی میشه؟
بذارین قبل از شروع این مطلب یه خاطره جالب رو براتون تعریف کنم تا شما هم مطلب رو بهتر هضم کنید :
اگه خاطرتون باشه ، حدود تابستان 93 کافه بازار پر شده بود از برنامه هایی که آخرشون پسوند "شو" داشتند ، مثل متخصص شو ، دکتر شو ، مکانیک شو و... خیلی از این برنامه ها محتوای خاصی نداشتند و فقط یه کتاب بودند ولی اسم جذابی داشتند ، هرکدوم هم بعد از اون یکی تند تند میومدند تو پرفروش های هفته ، اونم بدون تبلیغات ، مثلا برنامه های متخصص شو ، دکتر شو ، مکانیک شو ، خواننده شو و... خیلی راحت تونستن بیان تو پرفروش ها و ملیونی بفروشن ، اگه دقت کنین روش و قائده اسم گذاری همشون هم به یک صورت بود و این یکی از چند دلیل موفقیتشون بود.
بعد این موج که همه نرم افزار ها تو اسمشون "شو" داشتند ، موج جدیدی از نرم افزار ها وارد کافه بازار شد که تو اسمشون کلماتی از قبیل "حرفه ای" ، "هوشمند" ، "پیشرفته" و... داشت که این باعث میشد کاربر فکر کنه این برنامه بهترین در نوع خودش هست.
حوالی دی بود که یک گروه برنامه نویسی یک سبک دیگه ای رو برای بزرگ نمایی محصولش انتخاب کرد و نرم افزارهایی با نام "یک ملیون پیامک وایبری" ، "یک ملیون راز مخفی اندروید" رو منتشر کرد ، به دنبال این دو تا نرم افزار گروه های دیگه هم از این قائده تقلید کردند و نرم افزار هایی با نام "دو ملیون پیامک" و "بیش از دو ملیون پیامک" رو منتشر کردند که همه این نرم افزار ها بالای 500.000 کاربر جذب کرد.
تو همین محدوده زمانی بدلیل اینکه نرم افزار وایبر خیلی معروف بود ، توسعه دهندگان سعی می کردند از کلمه وایبر تو اسم نرم افزارشون استفاده کنند مثل "وایبر پلاس" و...
همه اینها با اینکه به نظر مسخره میاد ، ولی یکی از آیتم های مورد نیاز برای موفقیت یک نرم افزار و توسعه دهندش میتونه باشه.
حالا بریم سر اصل مطلب :
سوال هایی که بالا نوشتم ، سوال هایی که خیلی از دوستان از من میپرسن ، من جوابی که به صورت تلفنی به همه دادم رو اینجا مستند می کنم.
- اسم نرم افزارم رو چی بذارم ؟
با توجه به توضیحات بالا ، برو ببین جو حاکم رو کافه بازار چیه و کاربر از چه سبک اسمی استقبال میکنه (مثلا اگه تو اسم برنامت از پسوند "شو" استفاده کنی ، کاربر استقبال نمی کنه)
- اسم مناسب چه تاثیری تو فروش داره ؟
کاربر کی نرم افزار شما رو دانلود می کنه؟ وقتی که به برنامت نیاز داشته باشه ، شما با انتخاب اسم مناسب می تونید چشم کاربر رو تو یه لیست 200 تایی نرم افزار به سمت برنامتون بکشین. (تو لیست های کافه بازار یکی اسم خیلی تو چشمه یکی لوگو ، پس اهمیت اسم رو درک کردین؟)
- مگه اسم انتخاب کردن هم قائده و قانون داره ؟
یه جورایی آره یه جورایی نه ، مثلا الان یه قانون ننوشته هست که میگه اسم متخصص شو دیگه مثل قبل تاثیر گذار نیست ، برای پی بردن به این قائده باید به اسم نرم افزار های صفحه اول بازار توجه کنید.
حالا اگه من همینجوری بدون توجه به جو حاکم رو کافه بازار یه اسم واسه برنامم انتخاب کنم چی میشه ؟
می تونه باعث کاهش تو تعداد دانلود و نصب برنامه بشه.
نکته بعدی اینه که بیشتر کاربر های کافه بازار رو بچه ها یا نوجوان ها یا جوان ها تشکیل میدن ، پس سعی کنید اسمی انتخاب کنید که مناسب سن این گروه باشه ، اسم های خودمونی خیلی تاثیر گذاره مثل آفتابه ، خروس جنگی ، سنگ قبرم و...
آخرین مطلب :
یه لحظه فکر کن نرم افزار بازار رو باز کردی و داری لیست برنامه هارو نگاه می کنی ، حدود 100 یا 200 برنامه تو این لیسته ، آیا تو تک تک برنامه هارو میبینی یا اینکه دنبال یه اسم خوب و لوگو خوب میگردی ؟
این مسئله کاملا تجربیه ، منم تو این مطلب قائده یا قانون خاصی رو بیان نکردم ، فقط گفتم تو یه زمانی ، یه سری اسم ها باعث افزایش تعداد دانلود یه نرم افزار میشن ، اگه از اون اسم ها استفاده کنید سود بیشتری میبرین
موفق باشید
حمید زمانی
سلام
یه چالش جالب
در مطلب قبلی با نحوه انتخاب اسم برای نرم افزار آشنا شدین ، بعد از انتخاب اسم می خوایم بریم سراغ یه مبحث دیگه که این هم خیلی خیلی در تعدا دانلود نرم افزار تاثیر گذاره ، این دفعه می خوام یه چالش مطرح کنم و به شما زمان بدم تا خودتون حلش کنین و بعد من هم راه حل خودم رو بهتون ارائه میدم تا با ره حل هاتون مقایسه کنید.
چالش :
فرض کنین شما یه نرم افزار عالی ایجاد کردین ، نرم افزاری که دو سه ماه روش زمان گذاشتین ، نرم افزار شما امکانات زیادی داره و شاید نمونه مشابهی هم درمارکت های ایرانی نداره ، شما با کلی تفکر و مشورت یه اسم مناسب برای برنامتون انتخاب کردین که کاربر رو به خودش جذب می کنه ، بعد نرم افزارتون رو در کافه بازار منتشر می کنید.
کاربر در یک لیست طولانی از نرم افزار ها ، نرم افزار شما رو میبینه و جذب آیکون و اسم قشنگش میشه ، روی نرم افزار شما کلیک میکنه و به صفحه نرم افزار شما در کافه بازار هدایت میشه ، یعنی جایی که می تونه توضیحات و اسکرین شات های نرم افزارتون رو ببینه.
چالش دقیقا همین جا اتفاق می افته :
- اسم نرم افزار شما کاربر رو جذب کرد ، اما توضیحاتتون هم می تونه کاربر رو جذب کنه ؟
- اصلا کاربر حوصله داره کله توضیحاتتون رو بخونه ؟
- من و شما هزاران بار به این صفحه هدایت شدیم ، اما چند بار توضیحات رو تا ته خوندیم ؟
- چند بار حوصلمون نکشیده و از این صفحه خارج شدیم؟
- اگه کاربر خیلی بی حوصله بود چجوری با توضیحاتتون جذبش می کنید ؟
- اگه درک کاربر در حوضه ی فناوری کم بود چجوری با توضیحات جذبش می کنید ؟
- اگه نخواید حوصله کاربر رو سر ببرید چه توضیحاتی ارائه میدید ؟
- شما در کافه بازار شما با طیف گسترده ای از کاربران مواجه میشید که هر کدام عقاید و فرهنگ خاص خودشون رو دارن همچنین سن و سالشون هم واقعا متفاوته ، توقع و انتظاراتشون هم به همین صورت هست ، خیلی ها مشکل پسند هستند ، خیلی ها هم راحت نرم افزار رو دانلود می کنن و بابتش پول میدن ، آیا توضیحاتتون برای همه مناسبه ؟ مثلا توضیحات نرم افزارتون برای پیرمرد 60 ساله و پسر 8 ساله مناسبه ؟
کلا اگه بخوام خلاصه بگم باید اینجوری بگم که :
توضیحات نرم افزار رو چیکار می کنی ؟ همینجوری یه چیزی پر میکنی ؟ یا اینکه قواعد خاضی رو رعایت می کنی ؟ این قواعد چی هستن و چرا باید رعایت بشن ؟
لطفا در این تاپیک پاسخ ثبت نکنید چون نظم تاپیک بهم میریزه ، فقط به این موضوع فکر کنید ، همین که درکش کنید کافیه ، من هم قبلا به این چالش برخوردم و حلش کردم ، راه حلش رو چند روز آینده مستند می کنم ، هدف از ایجاد این چالش امتحان گرفتن نیست ، فقط اینه که چند لحظه ای خودتون رو جای کاربر بذارین و درکش کنید ، همین.
موفق باشید
حمید زمانی
با سلام
مقدمه :
با توجه به چالشی که در هفته قبل مطرح کرده بودم ، تو این پست ، راه حل خودم رو توضیح میدم ، لازم بذکره که بگم این راه حل ، راه حله من هست و شاید راه حلی که به فکر شما برسه 100 پله از ماله من بهتر باشه ، دلیل مطرح کردن چالش هم همین بود که شما خودتون برای چالش های مختلف راه حل تعریف کنید.
در ضمن جا داره از دوستانی چون HoCoder ، FSR، صادقی راد، Vahid ، محسن علیزاده ، Criss و MeY3am برای مشارکت و تبادل نظر و رعایت نظم تاپیک تشکر کنم.
چه روش هایی برای ارائه توضیحات به کاربر ، رایج است ؟
کلا در این مبحث قاعده و قانون خاصی وجود نداره ، ولی بعضی از توسعه دهنده ها برای خودشون قاعده و قانون خاصی ایجاد کردند و از همون قاعده و قانون خودساخته در این مورد استفاده کردند.
تکنیک پُر نویسی :
حدود دو سال پیش که کافه بازار پُر بود از برنامه های کتاب مانند ، رسم به این صورت بود که برنامه نویس ها سعی می کردند توضیحات رو پُر کنند از عناوین موجود در برنامه ، عنوان مطلب ها ، سر فصل ها و... که حدوداً پارسال بود که کافه بازار تعداد کاراکتر های بخش توضیحات رو محدود کرد.
تکنیک تجسم :
بعضی از توسعه دهنده ها سعی می کردند جملاتی رو بکار ببرند که کاربر تصور کنه با خرید این نرم افزار به چیزه خیلی خوبی میرسه (حتی در حد نیمه گمشده!!) ، مثلا تو توضیحات یه برنامه که مرتبط با دعا بود ، اشاره به این می کرد که اگه این برنامه رو بخری نیمه گمشدت رو پیدا می کنی ، این تکنیک هم به موقع خودش خیلی موثر بود (برنامه هایی که پسوند "شو" داشتند هم یه چیزی تو این مایه ها بودند.)
تکنیک خیلی خیلی خلاصه نویسی :
بعضی وقتها هم چشمم به برنامه هایی می خورد که دو سه خط بیشتر دتوضیحات نداشتند ، احتمالا قصدشون این بود که حوصله کاربر رو سر نبرند.
و تکنیک هایی که حس نمی کنم نیاز به توضیح داشته باشند ، به نظر من همین سه مورد برای باز شدن ذهن شما کافیه.
حمید زمانی برای این چالش چه راه حلی رو پیدا کرد ؟
من دوست داشتم توضیحات برنامم حوصله کاربر رو سر نبره ، اما در عین حال کامل باشه و تمام جزئیات برنامه رو بیان کنه ، در کنار این ها در کاربر هم احساس نیاز به برنامه رو بوجود بیاره ، یه جورایی ترکیبی از چند تکنیک موجود رو می خواستم ، کلی در این مورد فکر کردم و تکنیکی خاص رو برای خودم بوجود آوردم که میشه اسمش رو تکنیک سوال و جواب خودمونی گذاشت.
تکنیک سوال و جواب خودمونی :
تو این تکنیک شما سوالاتی که تو ذهن کاربر هستند رو بیان می کنید ، مثل : " این برنامه چی کار می کنه ؟ " ، " این برنامه به چه دردی می خوره ؟ " ، " واسه چی این برنامه رو بخرم ؟ " و... ، بیان این سوالات کمک زیادی به کاربر می کنه.
پاسخ سوالات رو بصورت عامیانه و مختصر بیان می کنید تا حوصله کاربر سر نره و به سراغ سواله بعدی بره
برای بیان امکانات از سوالاتی نظیر " این برنامه چی کار می کنه ؟ " استفاده کنید و بصورت مختصر ولی در عین حال رسا ، امکانات برنامه را بیان کنید.
در پایین توضیحات هم بخشی با عنوان کلمات کلیدی ، برای قسمت جستجو کافه بازار قرار بدین.
در زیر شما توضیحات نرم افزار پیام رسان هوشمند رو می توانید مطالعه کنید :
چهار برنامه در یک برنامه هوشمند و حرفه ای
1) پنجره شناور هوشمند :
فرض کن مثلا داری کلش آف کلنز بازی می کنی ( یا هر بازی دیگه ای ) یا فیلم میبینی یا تو یه برنامه ای هستی که نمی خوای ازش خارج بشی ، یهو یه اس ام اس میاد ، چیکار می کنی؟
با این برنامه همون جا دو سوته هم اس ام اس رو میبینی هم می تونی جواب اس ام اس رو بدی ، نیازی هم نیست که از بازی یا برنامه خاصی خارج بشی.
در این پنجره شناور شما به قابلیتهای خواندن متن اس ام اس ، جواب دادن به آن ، کپی کردن متن آن ، قرار دادن شماره فرد مورد نظر در لیست سیاه ، تماس با شماره مورد نظر ، امکان جا به جایی پنجره شناور دسترسی دارید.
در ضمن می تونید ظاهر پنجره شناور رو هم شخصی سازی کنید.
2) منشی پیامکی هوشمند :
فرض کن مثلا امتحان داری یا تو یه جلسه هستی یا گرفتی خوابیدی و نمی تونی هی تند تند جواب اس ام اس بدی ، می تونی یه متن به منشی پیامکی بدی و بگی :
- اگه "مامان" اس ام اس داد ، تو جوابش متن "مامان باهات تماس میگیرم" رو بفرست.
- اگه "عشقم" اس ام اس داد ، متن "عزیزم الان تو جلسم ، بعد جلسه خودم بهت زنگ میزنم." رو بفرست.
- یه حالت هم هست که می تونی تمام مخاطبین رو انتخاب کنی و بگی اگه کسی اس ام اس داد ، متن "در حال حاظر مشغولم ، در اسرع وقت با شما تماس خواهم گرفت." رو بفرست.
3) قابلیت لیست سیاه :
- اگه مزاحم داری یا کلاً با یه شخص خاصی حال نمی کنی و می خوای اس ام اس هایی که میده برات نیاد ، میتونی رو این برنامه حساب کنی (این قابلیت فقط پیامک های دریافتی برنامه رو بلاک می کنه و پیام رسان خود دستگاه رو بلاک نمی کنه.)
4 ) ویبره موزیکال :
با این قابلیت موقع دریافت اس ام اس دستگاه شما بصورت موزیکال و متفاوت ویبره می زند.
در این توضیحات ، من تمامی امکانات نرم افزار رو توضیح دادم و نکته قابل بیانی باقی نمونه ، در قسمت منشی پیامکی هم از تکنیک تجسم تا حدی استفاده کردم ، از نظر من این سبک توضیح برای این برنامه مناسب بود.
نکته آخر :
باز هم میگم که شما به این موارد بسنده نکنید و سعی کنید تکنیک و سبک مورد نیاز خودتون رو ایجاد و استفاده کنید.
موفق باشید
حمید زمانی
با سلام
سوال : حجم نرم افزار تاثیری در میزان دانلود داره ؟
اگه تاثیری داره ، میزان این تاثیر زیاده یا کم ؟ (محسوسه یا نا محسوس)
خلاصه بگم ، تا حالا به حجم نرم افزار دقت کردین یا کَشکی کَشکی برنامه رو آپلود کردین ؟ چه دلیلی واسه این کار داشتین ؟
موفق باشید
حمید زمانی
آخ ببخشید حواسم نبود اینجا نوشتم ... معذرت میخوام :( .. دیگه ام نتونستم پاکش کنم ;'(
پاسخگویی و مشاهده پاسخ های این سوال تنها برای اعضای ویژه سایت امکان پذیر است .
چنانچه تمایل دارید به همه بخش ها دسترسی داشته باشید میتوانید از این بخش لایسنس این آموزش را خریداری نمایید .