اولین برنامه من




درباره مدل های کسب درآمد
خوب شما در کل چهار راه کلی برای کسب درآمد از نوشتن برنامه اندروید دارید که هر کدوم مزایا و معایب خودشون رو دارند.
ساده ترین روش همین کاریه که شما کردید یعنی (1) فروش برنامه. تنها مزیت این روش سادگی اجراش هست. اما معایبی داره که از بین اونها میشه به (i) امکان ساده کپی کردن بدون مجوز برنامه و (ii) رغبت کم مصرف کننده برای خرید اشاره کرد. در واقع من به یوزرها حق میدهم. همه ما تجربه نصب برنامه هایی رو داشته ایم که بعد از چند روز استفاده متوجه اشکالاتشان می شویم. مثلا کرش می کنند یا باتری را می خورند و... خوب یوزر راهی ندارد که مطمئن شود برنامه ما از آنها هست یا نه. پس یا خرید نمی کنند، یا با تردید خرید می کنند. این موضوع برای برنامه نویسانی که سابقه کار ندارند بسیار شدیدتر است.
روش دیگر، استفاده از (2) پرداخت درون برنامه ای است. این روش از نظر من بهترین روش برای آن دسته برنامه هایی است که فکر می کنید فروش کمی (زیر 50000 تا) دارند. مزیت این روش (i) جلب اعتماد مشتری است. به این ترتیب هم پرستیژ شما بالا می رود و هم افراد بیشتری برنامه را می بینند و احتمال دارد که آن را بپسندند و هم کسانی که می خواهند بعد از پرداخت پول توی بازار فحش بنویسند، از ابتدا پولی نمی پردازند. مزیت دیگر این روش (ii) جلوگیری از کپی غیر قانونی برنامه است. ایراد این روش پیاده سازی نسبتا مشکل آن در برنامه است. (بار اولی که پرداخت درون برنامه ای را پیاده کردم، دقیقا یک هفته از من وقت گرفت؛ گرچه دفعات بعدی خیلی بهتر بود!) ضمنا یک تاپیک مفصل برای آموزش گام به گام این کار نوشته جناب ALU در سایت هست. سرچ کنید و «دقیقا» انجام دهید.
وقتی از این روش استفاده می کنید، برنامه خود را می توانید فقط در یک مارکت قرار دهید (مگر آنکه برای هر مارکت یک بار برنامه را بنویسید که منطقی نیست) پس باید در انتخاب مارکت دقت کنید. بازار بیشترین مشتری را دارد. اما هر یک از مارکت های دیگر مزایای خودشان را دارند. مثلا یکی از مارکت ها امکان خرید برنامه با شارژ همراه اول! را ارائه می دهد.
روش سوم استفاده از (3) تبلیغات است. اگر برنامه شما مخاطبان زیادی دارد، آن را رایگان کنید و در عوض یک بنر تبلیغاتی در آن قرار دهید. این روشی است که بسیاری از غول های نرم افزاری انتخاب کرده اند و از آن راضی اند. مزیت این روش (i) سادگی پیاده سازی آن است. (ii) و شما نگران کپی غیرقانونی و هک برنامه تان نخواهید بود. (iii) ضمنا پیاده سازی نسبتا راحتی دارد.
ممکن است شما بخواهید روش 2 و 3 را ترکیب کنید. یعنی کاربر این امکان را داشته باشد که با پرداخت مبلغی، از شر بنرهای تبلیغاتی خلاص شود.
آخرین راه کسب درآمد (4) جذب اسپانسر است. این مورد چیزی نیست که به یک اندازه در دسترس همه ما باشد. یک شرکت تجاری ممکن است بخواهد محصولاتش را معرفی کند. یک کاندیدای شورا ممکن است بخواهد تبلیغ کند. اتحادیه صنف شهرستانی ممکن است بخواهد فعالیتی خدماتی انجام دهد. یک درمانگاه ممکن است بخواهد به بیماران وقت دهی اینترنتی کند. یک نویسنده ممکن است بخواهد کتابش را به صورت e-book منتشر کند. کارخانه ای که محصول خاصی با سفارش تولید می کند، ممکن است بخواهد این امکان را برای مشتریانش فراهم کند که مبلغ پیش فاکتور را برای سفارشات گوناگون مشاهده کنند. خلاصه احتمالات پایان ناپذیرند؛ فقط یک برنامه نویس خوش ذوق با روابط عمومی بالا نیاز دارد. (حتی ایده های عادی خارجی ها در ایران ابتکار به حساب می آیند.)
پاسخگویی و مشاهده پاسخ های این سوال تنها برای اعضای ویژه سایت امکان پذیر است .
چنانچه تمایل دارید به همه بخش ها دسترسی داشته باشید میتوانید از این بخش لایسنس این آموزش را خریداری نمایید .